Zen în vremuri tulburi: un atelier pentru relaxare și starea ta de bine

Că ne convine sau nu, viața vine cu de toate. Pentru momentele care te iau prin surprindere îți propun un atelier practic, live online, înainte de maratonul sărbătorilor (și după maratonul alegerilor). Am pregătit pentru tine tehnici și exerciții fundamentate științific pentru autoreglarea emoțională și ancorarea în prezent. Consideră-le parte din instrumentele tale pentru relaxare și starea ta de bine.

Despre ce este acest atelier?

De ceva timp mă gândesc la un atelier cu instrumente practice pentru cei care se confruntă cu dificultăți în a se relaxa și a rămâne ancorați în prezent. Mă gândesc la persoane cu tulburări de anxietate sau tulburări depresive ușoare, persoane care mănâncă emoțional sau compulsiv și nu numai. De mai bine de 2 ani folosesc aceste tehnici în cabinet și, oricât de simple sunt unele dintre ele, le observ impactul pozitiv și imediat.

Am creat acest atelier cu intenția de a oferi instrumente concrete, care pot fi folosite imediat în situațiile de zi cu zi, când emoțiile și gândurile dau năvală peste noi și avem nevoie să ne readucem în prezent, conștient și cu blândețe. Astfel, poți crea mai ușor un spațiu între stimul și reacție.

La ce să te aștepți de la acest atelier?

  • la o parte teoretică despre sistemul nostru simpatic și parasimpatic și cum funcționează de obicei mintea și corpul nostru în situații stresante, dar și diferența dintre coreglarea și autoreglarea emoțională
  • la tehnici fundamentate științific prin care să diminuezi gândurile anxioase și să rămâi ancorat/ă în prezent
  • la o imagerie de relaxare care te va ajuta să te conectezi la starea ta de bine
  • fiind un atelier LIVE, întrebările de clarificare sunt binevenite
  • la un jurnal ghidat menit să te ajute să te conectezi și în zilele următoare la starea de prezență conștientă și un ghid în care sunt explicate pas cu pas tehnicile pe care le exersăm la atelier, ca să le poți relua oricând ai nevoie
  • menționez că acesta este un atelier de psihoeducație și nu un grup de psihoterapie. Vom păsta un spațiu safe, de conectare și respect reciproc.

Detalii organizatorice

Pe 9 decembrie (luni) de la 18:30 ne vedem live online, într-un grup restrâns de cel mult 12 persoane. Propun o întâlnire de două ore în care vom exersa 5 tehnici de relaxare și de ancorare în prezent fundamentate științific, precum și o imagerie dirijată de relaxare. La sfârșitul atelierului fiecare participant va primi gratuit un jurnal zilnic structurat și instrucțiuni pentru a putea relua oricând exercițiile făcute.

Costul participării este de 100 RON/persoană. Rezervarea locului se face printr-un e-mail la hello@simona-adam.ro sau prin formularul de contact menționând ziua preferată și detaliile de facturare.

Două locuri aș vrea să le ofer gratuit – dacă nu poți achita suma dar ai dori să participi te rog să-mi dai un e-mail menționând motivația ta.

Facilitator

Sunt Simona Adam, psiholog clinician autonom, coach și psihoterapeută în formare. Sunt absolventă de licență și master în psihologie (la Universitatea din București) și mă pregătesc să închei un lung program de formare în psihoterapie prin terapii cognitiv-comportamentale de val III. De asemenea, am urmat peste 2 ani de formare în psihoterapie prin analiza tranzacțională la Yorkshire Training Centre International, pe lângă alte cursuri de specializare, precum Mindfulness Based Stress Reduction Program (MBSR®), neurobiologia atașamentului, aderența la tratament și altele. Sunt coach certificat (Școala Mind Learners, 2021) și trainer acreditat ANC. Dincolo de studiile formale în psihologie, științe politice și comunicare de business, aș mai spune despre mine că sunt fascinată de natura umană și ador să lucrez cu oamenii. Fac asta cu empatie, răbdare și fără judecată.

Dacă mai ai întrebări despre acest atelier nu ezita să îmi scrii.

Cu bine,

Simona

About the author

Simona Adam

Simona Adam este psiholog clinician autonom, coach și psihoterapeută CBT în formare. Lucrează în cabinet și online cu adulți și adolescenți. Are un master în Terapii Cognitiv-Comportamentale (Universitatea din București) și a urmat peste 2 ani de formare în analiză tranzacțională (Yorkshire Training Centre International), împreună cu mai multe cursuri de specializare (Mindfulness Based Stress Reduction Program - MBSR®, teoria atașamentului, aderența la tratament, neurobiologie și altele). Este coach certificat (Școala Mind Learners, 2021) și trainer acreditat ANC. Dincolo de studiile formale este fascinată de natura umană și adoră să lucreze cu oamenii. Face asta cu empatie, răbdare și fără judecată.