Atrage oamenii potriviți în echipa ta și ajută-i să rămână. Program intensiv pentru organizații mici

program induction si onboarding pentru organiziatii mici

În peste 13 ani de lucru intersectorial am găsit doar în corporații un proces sănătos de onboarding. În alte locuri am trecut de la frustrare la responsabilitate și am inițiat eu unul. A rămas cu mine dorința să ajut organizațiile mici să-și păstreze oamenii buni atrași cu greu.

Anul acesta am avut șansa să lucrez îndeaproape cu 10 organizații, inclusiv în procese de analiză de nevoi. Toate au confirmat un 🔄 cerc vicios care duce la probleme cu atragerea și retenția oamenilor buni:

➡️ găsesc cu mult consum de timp și energie oamenii (potriviți)

➡️ nu mai au timp pentru a-i ajuta să înțeleagă organizația, rolul și colegii

➡️ apar frustrările, scade productivitatea sau chiar apar demisii

🔙 reiau procesul de angajare. Este important să îmbunătățească aceste procese însă nu știu de unde să înceapă, așa că nevoia este mereu trecută la “nice to have”. Să lucreze cu un consultant este un lux și apar mereu alte urgențe.

Când oamenii buni pleacă sau intră rapid în burnout motivul s-ar putea să fie chiar modul în care sunt primiți în organizație.

Multe studii arată că modul în care introducem noii colegi în echipă au un impact enorm în performanță, retenție și mai ales în implicarea la muncă și starea de bine a acestora. Este un proces de învățare și descoperire pentru întreaga echipă, nu doar pentru persoana care tocmai s-a alăturat organizației. Iar procesul începe mult înaintea primei zile la noul job. Am scris mai multe aici.

 

Iată câteva date:

  •   Brandon Hall Group: un proces bun de onboarding poate crește retenția cu până la 82% și productivitatea cu peste 70%
  •   Gallup: Noii angajați care au trecut printr-un onboarding bun sunt de 2.6 ori mai predispuși să le placă noul job și deci să rămână în el
  •   Probabilitatea ca angajații să fie în aceeași organizație după 3 ani este cu 69% mai mare când trec printr-un onboarding structurat (vezi aici)
  •   Este mult mai ieftin să faci onboarding decât să suporți costul plecării din echipă a unui om bun.

Te invit într-un program de 8 săptămâni, în care vei dobândi claritate despre organizația ta, care se va regăsi în procesele de onboarding și induction. Lucrăm experiențial și aplicat, într-un număr mic de organizații. Cu condiția implicării tale, la finalul celor 8 săptămâni vei avea:

✔️  Mai multă claritate despre organizație, echipa ta și dinamica dintre voi

✔️  Un mindset mai sănătos despre cum faci recrutarea, lucrul în echipă și instrumente valoroase pentru manageri

✔️  Un proces clar de onboarding – de la faza de gândire a rolului și până la finalul primului an în organizație

✔️  Un document de bun-venit în organizație pentru noii angajați.

 

Pentru cine este acest program?

Acest program este pentru ONG-urile și afacerile mici care cresc rapid, pentru care “omul de HR” este persoana care se ocupă de plata salariilor și a contractorilor, iar ideea de bunăstare a echipei aduce mai degrabă anxietate. Cu alte cuvinte, pentru cei care vor să iasă din cercul vicios în care nu găsesc timp să se ocupe de oamenii din echipă pentru că…nu au suficienți oameni. 

Investiția ta?

Cel mai important: timp și implicare pentru participarea la toate modulele și realizarea temelor, respectarea orelor de consultanță prestabilite.  Acest program intensiv va avea rezultate dacă faci o prioritate acest subiect și îi vei aloca suficient timp și energie.

Costul întregului program este de 3.000 lei, plătibili în două tranșe. Prețul este gândit să fie accesibil pentru organizațiile mici.

Include 3 module aplicate a câte 4 ore, 2 ore de consultanță 1:1, acces și feedback în comunitatea de practică. În cazul în care participă 2 persoane din aceeași organizație, a doua persoană beneficiază de discount 50%. Locurile sunt limitate (4-8 organizații) și accesul în program se va face în baza unei discuții prealabile online.

 

 

 

 

 

 

 

Locurile sunt limitate. Dacă ești interesat(ă) de acest program lasă-mi un mesaj aici sau scrie-mi la hello@simona-adam.ro și hai să povestim.

About the author

Simona Adam

Salut! Am petrecut 13 ani lucrând intersectorial și căutând să fac legături între oameni și proiecte. Astăzi sunt psiholog clinician, coach și psihoterapeut în formare. Toate aceste cunoștințe mă ajută să însoțesc oameni și organizații spre propriul drum cu sens.